szerző:
hvg.hu

A rekorder panda magas vérnyomással is küszködött, de igazi sztár volt Kínában, születésnapja szinte nemzeti ünnep volt.

"Nehéz szívvel és mély szomorúsággal tudatjuk, hogy Paszi, a sztárpanda, aki a barátság hírnöke volt Kínában és külföldön, 2017. szeptember 13-án 8 óra 50 perckor, 37 évesen elhunyt", adta hírül a kínai pandakutató központ. Paszi igazi sztár volt Kínában, 1990-ben róla mintázták az Ázsiai Játékok kabalafiguráját, és ő volt a legidősebb fogságban tartott panda az országban. Emberi években számítva a 37 év 100-nak felel meg. Pasze magas vérnyomással és szürkehályoggal is küszködött, utóbbi miatt meg is műtötték. Születésnapját évente megünnepelték, szinte nemzeti ünneppé vált január 18.

Vadon a pandák átlag 15-20 évig élnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!