szerző:
hvg.hu

Mintha Florida nem lenne már így is elég nedves.

A gainesville-i rendőrkapitányság komolyan veszi a közösségi médiás jelenlétet, bár arra talán nem voltak felkészülve, hogy néhány – kétségtelenül vonzó – kolléga képének a posztolásával ilyen szemérmetlen kommentáradatot idéznek elő. A floridai rendőrök szelfije alatt ennek a hírnek az élesedésekor csaknem félmillió lájk és 174 ezer pimasz, vicces, játékos komment van, és a Facebookon tényleg kevés ennél jobb dolog történt a napokban.

A szelfi apropóját az adta, hogy szeptember 10-én Nordman, Hamill és Rengering tisztek munkába indultak, hogy az Irma hurrikán megérkezése előtt biztosítsák a rendet, és gondoskodjanak a Gainesville-i lakosok biztonságáról. És erről egy fotó erejéig értesítették a Facebook-követőiket is.

Akikben aztán komoly kérdések merültek fel. „De ki fogja megvédeni ezeket a srácokat a pumák küszöbönálló támadásaitól?” Más úgy gondolta, hogy a következő vakációját Gainesville-ben fogja tölteni, a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva, hátha valamelyik rendőr megállítja majd.

A kommentek nemcsak illetlenek voltak, de nagyon kreatívak is. „Még soha nem láttam egyetlen képen egyszerre reggelit, ebédet és vacsorát.” „Mintha Florida nem lenne már így is elég nedves.” „Már attól nagyobb biztonságban érzem magam, hogy erre a képre nézek.”

A félreérthetetlen tárgyiasítás ellenére a gainesville-i rendőrkapitányság nagyon összeszedetten reagált, elismerve, hogy néhány kommentbe azért a rendőrfőnök is belepirult. Közölték továbbá, hogy a képen látható tisztek közül kettő házas, a feleségek pedig igazán értékelik, hogy nők milliói őrülnek meg a férjükért. Rengering tiszt viszont egyedülálló, de most a saját biztonsága érdekében védelem alá helyezték. Kérik azt is, hogy senki ne hívja a 911-es segélyhívót azzal a kéréssel, hogy a képen látható rendőrök segítségére van szüksége. Az viszont a jövőre nézve felemelő hír, hogy a rendőrök nyitottnak mutatkoznak egy naptár készítésére, a bevételeket pedig a hurrikán áldozatainak ajánlják fel.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!