szerző:
hvg.hu

Pékek és cukrászdák, virágosok és könyvesboltok tárják szélesre kapuikat szeptember 22-23-án Budapest egyik emblematikus közterületén.

A két napos, idén debütáló rendezvény neve Ráday Korzó, melynek szervezői szeptember arra vállalkoznak a mintegy 40 csatlakozóval, hogy megmutassák, milyen is valójában az élet ebben az utcában. "Szélesre tárják kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virágos és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és menő hamburgerezőt is találunk a csapatban" - ígérik.

Lesz továbbá közös kocogás, élő henteskritika, kerekasztal-beszélgetések, krimiklub, koncertek, kenyér- és kalácssütés, romakép matiné, városi séták, kiállítások, mobilapp-túra, hajvágás és nyelvórák, science shop, virágmesék és re-concept - meg ilyen és ehhez hasonló különleges programok, tucatjaival.

Több mint 40 helyi kávézó, galéria, kisbolt és közösség csatlakozott a Ráday Korzóhoz. Az ötlet belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy Belső-Ferencváros lakói megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és természetesen a látogatóknak. 

Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-et idézi meg majd a Manga Cowboy-ban, a Boldogasszony Iskolanővérek megmutatják a nővérkertet, ahol sétálni és beszélgetni lehet, a Két Egér Könyvesboltban interaktív mesejáték lesz, a Skandináv Házban ingyenes svéd- és norvég próbaórákat vehetünk, de körbe is kocoghatjuk Belső-Ferencvárost, ahogy kenyeret is süthetünk a pékekkel a Butter Brothersben, vagy Dürer-metszeteket nézegethetünk a Ráday Gyűjteményben és a sor még bőven folytatódik.

Több kávézóban is lesznek koncertek, sőt még a 2B Galériában is szól majd a jazz. És hogy mit keres a Ráday-ban a Voyager-1 űrszonda? Az is kiderül.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!