szerző:
hvg.hu

A legnagyobb svéd fesztivál, a Bravalla balhéi után poénként merült fel egy férfimentes fesztivál ötlete. A poénból úgy tűnik, valóság lesz, hiszen összejött a pénz a fesztre közösségi finanszírozásból.

Júliusban írtunk arról, hogy a svédországi Bravalla fesztivál elmarad 2018-ban, miután az elmúlt években egyre nőtt a rendőrségnek bejelentett nemi erőszakok és szexuális zaklatások száma a nörköppingi rendezvény alatt. 2017-ben például 27 ilyen ügyet kellett kivizsgálniuk a rendőröknek.

Az eset után egy svéd komikus, Emma Knyckare vetette fel Twitteren egy olyan fesztivál ötletét, ahova csak férfiak nem léphetnének be, "amíg meg nem tanulnak viselkedni".

A felvetésből később Statement Festival név alatt kampány indult, majd kiderült, hogy a Kickstarteren össze is gyűlt az induláshoz szükséges 500 ezer svéd korona (körülbelül 16 millió forint) mintegy 3300 adakozótól a fesztivál megrendezésére

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!