szerző:
hvg.hu

"Nem mondhattam nemet, mert annyira nagyhatalmú", nyilatkozta a színésznő.

Léa Seydoux-t, akit a 007 Spectre – A Fantom visszatér mellett az Adéle élete, a Becstelen Brigantyk, vagy A Grand Budapest Hotel című filmekből is ismerhetjük a Guardiannek nyilatkozott, pontosabban: írt az egyre dagadó Weinstein-ügyben.

"Amikor először találkoztam Harvey Weinsteinnel, nem kellett hosszú idő, hogy rájöjjek, milyen ember. Egy divatbemutatón voltunk. Vicces és sármos volt – de nagyon domináns. Szeretett volna meghívni néhány italra, és azt javasolta, hogy beszéljünk meg estére egy találkozót. Ami nyilván nem a munkáról szól. Más elképzelései voltak – ezt már akkor láttam", mondja a színésznő.

A cikkben elmeséli, hogy a szállodában találkoztak Weinstein és a producer asszisztense társaságában. Felmentek a férfi hotelszobájába, ahol Weinstein flörtölni kezdett vele, és úgy nézett rá, "mint egy darab húsra".

"Azt mondta, hogy szerepet ajánlana nekem. De ez üres duma volt. Láttam a szemében. A tekintete tele volt kéjvággyal. Arra használta a hatalmát, hogy szexet szerezzen vele", mondja Seydoux, aki hozzáteszi, nem mert nemet mondani a nagyhatalmú producernek, aki az est egy pontján kontrolltvesztve nekiesett.

"Ültünk a kanapén, amikor próbált megcsókolni. Védenem kellett magamat. Nagy és kövér, ezért ez nem volt könnyű. Undorral hagytam el a szobát", meséli Seydoux, aki a Guardiannek írt szövegében elmondja, máskor más nőkkel is látta hasonló helyzetben Weinstein, s, hogy éppen ezt tartja a legrémesebbnek, azaz, hogy mindenki ismerte Weinstein viselt dolgait, s mégsem tett senki semmit.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!