szerző:
hvg.hu

"Nem mondhattam nemet, mert annyira nagyhatalmú", nyilatkozta a színésznő.

Léa Seydoux-t, akit a 007 Spectre – A Fantom visszatér mellett az Adéle élete, a Becstelen Brigantyk, vagy A Grand Budapest Hotel című filmekből is ismerhetjük a Guardiannek nyilatkozott, pontosabban: írt az egyre dagadó Weinstein-ügyben.

"Amikor először találkoztam Harvey Weinsteinnel, nem kellett hosszú idő, hogy rájöjjek, milyen ember. Egy divatbemutatón voltunk. Vicces és sármos volt – de nagyon domináns. Szeretett volna meghívni néhány italra, és azt javasolta, hogy beszéljünk meg estére egy találkozót. Ami nyilván nem a munkáról szól. Más elképzelései voltak – ezt már akkor láttam", mondja a színésznő.

A cikkben elmeséli, hogy a szállodában találkoztak Weinstein és a producer asszisztense társaságában. Felmentek a férfi hotelszobájába, ahol Weinstein flörtölni kezdett vele, és úgy nézett rá, "mint egy darab húsra".

"Azt mondta, hogy szerepet ajánlana nekem. De ez üres duma volt. Láttam a szemében. A tekintete tele volt kéjvággyal. Arra használta a hatalmát, hogy szexet szerezzen vele", mondja Seydoux, aki hozzáteszi, nem mert nemet mondani a nagyhatalmú producernek, aki az est egy pontján kontrolltvesztve nekiesett.

"Ültünk a kanapén, amikor próbált megcsókolni. Védenem kellett magamat. Nagy és kövér, ezért ez nem volt könnyű. Undorral hagytam el a szobát", meséli Seydoux, aki a Guardiannek írt szövegében elmondja, máskor más nőkkel is látta hasonló helyzetben Weinstein, s, hogy éppen ezt tartja a legrémesebbnek, azaz, hogy mindenki ismerte Weinstein viselt dolgait, s mégsem tett senki semmit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!