szerző:
hvg.hu

Az elmúlt napok eseményeinek nyomán nagyot megy a neten ez a 2013-as Oscar-díj-kiosztó videó.

Az elmúlt napokban több hosszabb és rövidebb cikkben és publicisztikában foglalkoztunk a Harvey Weinstein-botránnyal. A hollywoodi sztárproducer az elmúlt bő két évtizedben hatalmával és pozíciójával visszaélve színésznőket és médiamunkásokat zaklatott szexuálisan.

Az elmúlt napokban közülük egyre több megszólalt, ahogy a filmes szakma is kinyilvánította felháborodását.

Különös akusztikát kapott az a 2013-as videó, melyben a Family Guy alkotója, Seth MacFarlane a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díj átadásakor, a jelöltek nevének felsorolása után azt mondja: "Ennek az öt hölgynek már nem kell úgy tennie, mintha vonzódna Harvey Weinsteinhez". A mondatot kísérő szolid, de azért határozott nevetés az elmúlt napok eseményei után igen különösen hangzik.

Az egész filmvilágot felborító botrány részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!