szerző:
hvg.hu

Az elmúlt napok eseményeinek nyomán nagyot megy a neten ez a 2013-as Oscar-díj-kiosztó videó.

Az elmúlt napokban több hosszabb és rövidebb cikkben és publicisztikában foglalkoztunk a Harvey Weinstein-botránnyal. A hollywoodi sztárproducer az elmúlt bő két évtizedben hatalmával és pozíciójával visszaélve színésznőket és médiamunkásokat zaklatott szexuálisan.

Az elmúlt napokban közülük egyre több megszólalt, ahogy a filmes szakma is kinyilvánította felháborodását.

Különös akusztikát kapott az a 2013-as videó, melyben a Family Guy alkotója, Seth MacFarlane a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díj átadásakor, a jelöltek nevének felsorolása után azt mondja: "Ennek az öt hölgynek már nem kell úgy tennie, mintha vonzódna Harvey Weinsteinhez". A mondatot kísérő szolid, de azért határozott nevetés az elmúlt napok eseményei után igen különösen hangzik.

Az egész filmvilágot felborító botrány részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!