szerző:
hvg.hu

A műsorvezető azt mondja magáról, hogy a magyar sport egyik legnagyobb szurkolója, most mégis dühös kirohanást intézett a stadionépítések ellen. Úgy véli, amíg ebben az országban van éhes gyerekszáj, addig neki nem kell fűthető gyepszőnyeg sem.

Tvrtko a Facebook-oldalán közzétett véleményében leszögezi: Előbb tegyék rendbe a kórházakat, az iskolákat, a teljes egészségügyet, az utakat, a védőnői hálózatot (ahonnan százas nagyságrendben hiányoznak a védőnők, akik pedig vannak, azok közül sokan 161.000 forintot keresnek), fejlesszék az úthálózatot, töltsék fel a hiányzó háziorvosi prakszisokat, vegyenek téglákat olyan gyermekápoló intézmények bővítésére, amelyek magánadományokból működnek, emeljék fel a pedagógusok és más becsülettel dolgozó ember fizetését; vagy ha már a sport: támogassák a lelkes amatőröket, az utánpótlást, de ne építsünk több luxusstadiont olyanok kedvéért, akik andorrai pékektől is kikapnak, s megszenvednek feröeri könyvelők ellen.”

Hozzáteszi: több nemzetközi stadionunk van, mint nemzetközi szintű játékosunk.

A műsorvezető szerint akkor épüljenek stadionok, ha a bennük játszók produkálnak is, ha megtelnek a most jobbára kongó, milliárdokba kerülő létesítmények. „Amíg ebben az országban van éhes gyerekszáj, addig nekem nem kell fűthető gyepszőnyeg sem!”

Emlékeztet, hogy Izland csoportelsőként jutott ki a világbajnokságra, úgy, hogy egyetlen tízezres stadionjuk sincs, luxus helyett mobillelátókkal szokták bővíteni a pályájukat! Ha így is lehet, vegyünk róluk példát – mondja Tvrtko, és kijelenti, adójával nem akarja tovább finanszírozni ezt a szégyent. (Ezt bővebben nem fejti, hogy gondolja.)

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!