szerző:
hvg.hu

Mindössze 39 éves volt. Hét éve küzdött súlyos betegséggel, keményen küzdött, de a szervezete feladata a harcot. Sokan gyászolják őt.

Barátai sem tudták, hogy súlyos beteg volt 39 éves Derzsi Anita, akit felnőttfilmekből, erotikus show-kból, a Ruttkai Éva Színházból és a televízióból ismerhetett a közönség – írja a pénteki Bors.

Anita drámatagozaton érettségizett a debreceni Ady Endre Gimnáziumban, elvégezte a hajdúböszörményi óvónőképzőt, majd Gór Nagy Mária színitanodájában szerzett színészi végzettséget.

Tera Bondként szerepelt felnőttfilmekben, erotikus showműsorokban. Az egyik legismertebb magyar pornófilmes rendező Kovi azt mondta róla, hogy nagyon jó híre volt, tökéletesen beszélt angolul, mindig felkészülten érkezett dolgozni. Kovi gyönyörű, természetes nőként emlékszik Anitára, aki egyebek mellett a Csillagok háborúja felnőttfilmes verziójában, a Porn Wars-ban volt főszereplő. A felnőttfilmek világát aztán egyik napról a másik otthagyta, hogy a magánéletére koncentrálhasson.

2007-ben Harsányi Gábor a Ruttkai Éva Színházban rendezte meg az Erotica a Westenden című darabot, Anita ott is megkapta az egyik főszerepet. Harsányi Gábor is azt mondta, hogy osztozik a család gyászában.

Anita édesapja, a debreceni rockbanda, a Diktátor frontembere a Játssz tovább! című dalukkal búcsúzott lányától, és azzal az üzenettel, hogy „Repülj, Kicsikém!”.

Testvére, Amarilla a Borsnak azt mondta: Anita hét éve küzdött rákos betegséggel, megműtötték, gyógyszeres kezelést is kapott, és keményen harcolt, hogy meggyógyuljon. Mindebből azonban szinte senki nem vett észre semmit, mert mindig nagyon vigyázott arra, hogy a magánéletét ne keverje a szerepléssel. Mindig vidám volt, így is ment el, táncolva, nevetve – emlékezett testvére utolsó óráira.