szerző:
hvg.hu

A nőhöz azért hívtak mentőt, mert órákig keservesen zokogott a pályaudvaron.

Hosszú percekig a kiérkező ápolók sem tudták kideríteni, mi az 50 év körüli nő baja. Amikor kicsit sikerült megnyugtatni, elmondta, hogy a lányát kísérte Budapestre, aki busszal külföldre indult. Amikor pedig ő a búcsúzkodás után visszatért a pályaudvarra, hogy hazavonatozzon, észrevette, hogy elvették a tárcáját, az igazolványait és a mobiltelefonját is, ismerősök és telefon híján pánikba esett.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint fiatal kollégájuk ugyan megkönnyebbült, hogy nem egészségi panasza van a nőnek, ám a probléma megoldását így is sajátjának tekintette. Azonnal felvette a kapcsolatot a vasút forgalmi ügyeletével, akik elmondták, hogy hamarosan indul egy másik, utolsó vonat Gyöngyösre, amit még elérhet. Miután a hölgy története nem hatotta meg a kalauzt, bajtársaink rendkívüli empátiáról tettek tanúbizonyságot: jegyet vettek a kétségbeesett asszonynak.

A nő annyira meghatódott a mentők emberségén, hogy ismét sírva fakadt, igaz, ezúttal az örömtől. "Egyszerűen nem bírom elviselni az emberi szenvedést. Ha nem így, akkor úgy, de valahogyan segítenünk kellett. Legfeljebb majd két dobozzal kevesebbet dohányzom ebben a hónapban" – mondta viccesen a jólelkű mentőápoló.