szerző:
hvg.hu

A nőhöz azért hívtak mentőt, mert órákig keservesen zokogott a pályaudvaron.

Hosszú percekig a kiérkező ápolók sem tudták kideríteni, mi az 50 év körüli nő baja. Amikor kicsit sikerült megnyugtatni, elmondta, hogy a lányát kísérte Budapestre, aki busszal külföldre indult. Amikor pedig ő a búcsúzkodás után visszatért a pályaudvarra, hogy hazavonatozzon, észrevette, hogy elvették a tárcáját, az igazolványait és a mobiltelefonját is, ismerősök és telefon híján pánikba esett.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint fiatal kollégájuk ugyan megkönnyebbült, hogy nem egészségi panasza van a nőnek, ám a probléma megoldását így is sajátjának tekintette. Azonnal felvette a kapcsolatot a vasút forgalmi ügyeletével, akik elmondták, hogy hamarosan indul egy másik, utolsó vonat Gyöngyösre, amit még elérhet. Miután a hölgy története nem hatotta meg a kalauzt, bajtársaink rendkívüli empátiáról tettek tanúbizonyságot: jegyet vettek a kétségbeesett asszonynak.

A nő annyira meghatódott a mentők emberségén, hogy ismét sírva fakadt, igaz, ezúttal az örömtől. "Egyszerűen nem bírom elviselni az emberi szenvedést. Ha nem így, akkor úgy, de valahogyan segítenünk kellett. Legfeljebb majd két dobozzal kevesebbet dohányzom ebben a hónapban" – mondta viccesen a jólelkű mentőápoló.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!