szerző:
hvg.hu

Asia Argentóra rászállt az olasz sajtó egy része.

Argento volt az egyik első művész, aki megszólalt a Weinstein-féle zaklatásos ügyben, ami azóta történetcunamivá bővült, és globális folyamatokat indított el, többek közt a #metoo kampányt, vagy Sárosdi Lilla ügyét, melynek legfrissebb történéseiről itt írtunk.

Argento volt az egyik nő, aki azzal is megvádolta Weinsteint, hogy megerőszakolta őt.

A művész most el kell hagyja Olaszországot, mert egyes olasz sajtótermékek, részben pedig a közösségi felületek kommentelőinek egy csoportja áldozatként őt hibáztatják. Argento ideiglenesen Berlinbe költözik, írja a Mashable.

A szélsőjobboldali Libero például Először eladják magukat, aztán siránkoznak és eljátsszák a megbánást címmel jelentetett meg cikket a zaklatásos botrány kapcsán. Az inkriminált cikk alcímében azt írja, a főnök szexuális nyomulásának helyet adni prostitúció, akivel ilyen történik, az nem szexuális zaklatás áldozata.

Argento azt írta a Twitteren, beperelné a lapot, melynek szerzője azóta újabb cikket írt a művésznek címezve: "Bemutatom a különbséget egy erőszakoló és egy disznó között".

"Az olasz sajtó középkori. A 60-as évekig megölhetted a feleségedet, és a dolgot becsületből elkövetett gyilkosságnak nevezték, ha kiderült, hogy a nő csalta a férfit", nyilatkozta Argento a Varietynek, "1996-ig az erőszakolás a szemérem és nem a személy ellen elkövetett cselekménynek bizonyult".

Argento mindemellett azt mondja, rengeteg támogatást kapott a #metoo mozgalomtól.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!