szerző:
hvg.hu

A The New York Timesnak vallott a rendező, aki a kilencvenes évek óta van szoros munkakapcsolatban a szexuális zaklatással vádolt producerrel. Ezt nem akarta feladni.

„Eleget tudtam ahhoz, hogy többet tegyek, mint amit tettem” - nyilatkozta a The New York Timesnak Quentin Tarantino Harvey Weinsteinről. A rendező több mint két évtizede van közeli kapcsolatban a producerrel, akinek cége, a Miramax forgalmazta többek között a nagy áttörést hozó filmjét, a Ponyvaregényt is. Azt követően, hogy a The New York Times megírta: Weinstein számos nőt zaklatott, Tarantino csupán annyit közölt, időre van szüksége, hogy feldolgozza bánatát, és csak azt követően beszél a dologról.

Ez végül szerdán történt meg, az interjút pedig csütörtökön közölte a The New York Times. Ebben Tarantino elmondja, első kézből tudott több esetről, de nem fogta fel ezeknek a súlyosságát. A rendezőnek 1995-ben akkori barátnője, Mira Sorvino színésznő is beszámolt Weinstein kéretlen közeledéséről, évekkel később pedig egy másik színésznőtől is hasonló történetet hallott. Arról is tudott, hogy Rose McGowan színésznőnek százezer dollárral váltotta meg a hallgatását a producer.

Mégsem gondoltam – tette hozzá –, hogy nem csupán elszigetelt esetekről volt szó. És folytatta az együttműködést Weinsteinnel, amit ma már megbánt. Hozzátette:

Kívánom, hogy vállaltam volna a felelősséget mindazért, amit hallottam. Ha megtettem volna, amit akkor meg kellett volna tennem, nem dolgozhattam volna többet vele.

„Elkönyveltem, hogy ez olyan, mint az ötvenes-hatvanas években, mikor a főnök kergette a titkárnőt az íróasztal körül. Mint ami rendben van. Most ostobának érzem magam emiatt” - fogalmazott a rendező, aki az interjúban arról is beszélt, hogy a botrány kitörése óta többször hívta Weinsteint, de az nem vette fel a telefont.

Mikor arról kérdezték, hogyan érintheti az ő személyét a botrány, ennyit válaszol: „Nem tudom. Remélem, nem fogja.”

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

Nők megerőszakolásával is megvádolták Hollywood egyik legismertebb producerét

A Ponyvaregényt, Az angol beteget, a Kill Billt és a Sikolyt is jegyző Harvey Weinsteinről eddig legalább tizenhárom nő állította azt, hogy zaklatta. Hárman közülük azzal is megvádolták, hogy megerőszakolta őket. Az egyikük Asia Argento olasz származású színésznő. Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow és Emma Watson is megszólalt.