szerző:
hvg.hu

Egy anonim bejelentő platformot is létrehoznak, ahol a hallgatók név nélkül juttathatják el az őket ért sérelmeket az illetékeseknek.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata külön nem kívánta kommentálni, hogy a szexuális zaklatással megvádolt rendező, Marton László a botrány kirobbanása óta ideiglenesen felfüggesztette oktatói tevékenységét, de a történtek miatt lesznek változások az intézmény mindennapjaiban – írja a Blikk. A lap szerint a szervezet korábban hallgatói fórumot hívott össze Marton ügyében.

A HÖK közleményben azt írta, hogy nem tud olyan esetről, hogy az egyetem falain belül valaha szexuális visszaélés történt volna. „Azonban Sárosdi Lilla és Marton László közvélemény előtt zajló ügye rávilágított arra, hogy az Egyetem működésében változásokra van szükség. Iskolapszichológus fogja segíteni a hallgatókat, hogy a művészeti tanulmányokkal járó intenzív érzelmi igénybevételt, az emberi kapcsolatokat érintő konfliktusokat megértsék.” Létrehoznak egy anonim bejelentő platformot is, egy elektronikus felületet, amely lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy név nélkül juttathassák el az őket ért sérelmeket az illetékeseknek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Hét nő arról beszélt, Marton László hogyan hálózta be őket

Névtelenül mesélte el a 444-nek több nő, hogy fiatal korukban hogyan környékezte meg őket Marton László színházi rendező. Az is kiderül elmondásukból, hogy miért nem tiltakoztak, miért nem szóltak, miért találkoztak a rendezővel annak ellenére, hogy előtte megalázta őket.