szerző:
hvg.hu

A volt amerikai elnök eleget tett állampolgári kötelességének, és esküdtként jelent meg az egyik chicagói bíróságon.

Barack Obama sok chicagói boldoggá tett azzal, hogy eleget tett az esküdti behívójának. A Cook megyei bíróságon türelmesen nézte végig a videót, amelyen a leendő esküdteknek elmagyarázták az esküdtszék működését, noha valószínűleg mindennel tisztában volt, hiszen maga is ügyvéd. És bár végül nem választották ki szolgálatra, a volt elnök kihasználta az alkalmat, hogy üdvözölje a jelenlévő mintegy kétszáz embert.

Voltak, akik külön készültek a találkozóra, és könyveket hoztak magukkal dedikálásra. Ő pedig örömmel aláírt. A szelfiknél viszont már meghúzta a határt, csak fotókat lehetett készíteni róla.

Barack Obama nem az első volt elnök, akit esküdtnek hívtak be. 2015-ben George W. Bushnak is jelentkeznie kellett egy dallasi bíróságon, de végül őt sem választották ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!