szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Amerikában új hashtag terjed, ez pedig a #MeAt14, vagyis "ez voltam 14 évesen". Ezen kulcsszó alatt fotókat tesznek ki híres és hétköznapi nők 14 éves önmagukról, hogy így tiltakozzanak Roy Moore ellen.

A Harvey Weinstein ügyével indult zaklatási botrány elérte az amerikai politikát. Mint kiderült, az igazságügy-miniszteri poszt miatt megüresedő szenátusi székért egy olyan republikánus politikus is elindult, aki 32 éves korában egy 14 éves lánynak tett szexuális ajánlatot. A politikust azzal védték pártjából, hogy Mária is fiatal volt, amikor József udvarolt neki, és így született meg Jézus (és ebben még csak nem is az a legkínosabb, hogy elfeledkeztek a szeplőtlen fogantatásról).

Egy észak-karolinai ügyvéd a botrányra válaszul kirakta 14 éves fotóját, és hozzá a feliratot: "nincs beleegyezés 14 évesen. Sem Alabamában, sem másutt." Azóta Catherine Lawson ügyvédet sorra követik a nők a #meat14 kulcsszó alatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!