szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érdekes kísérletet tett egy norvég tanár. Tízéves diákjait a közösségi média tudatos használatára igyekszik tanítani, ezért meg akarja mutatni nekik, milyen gyorsan szalad körbe a világon egy feltöltött fénykép. Talán még ő is tanult belőle.

Ida Finquist Berg november 10-én e heti óráira készült. Ahogy a Facebookon írta, az internetbiztonságról szeretne mesélni a 10 éveseknek. Ehhez pedig bizonyítani akarta, milyen gyorsan terjed egy olyan fotó, amelyet minden szűkítési lehetőség használata nélkül, a teljes nyilvánosság számára tölt fel valaki. Azt kérte, az emberek reagáljanak kedveléssel és megosztással a fotóra, és jelezzék, melyik országban élnek. Alább látható a bejegyzés:

Ha valaki nyomon tudja követni a záporozó hozzászólásokat, akkor láthatja, hogy a világ minden tájáról vannak jelentkezők.

Ida néni e heti órájából nem csak a norvég gyerekek tanulhatnak, de mindenki a világon, aki belefut a fényképébe. Talán még ő is meglepődik kísérlete sikerén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!