szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érdekes kísérletet tett egy norvég tanár. Tízéves diákjait a közösségi média tudatos használatára igyekszik tanítani, ezért meg akarja mutatni nekik, milyen gyorsan szalad körbe a világon egy feltöltött fénykép. Talán még ő is tanult belőle.

Ida Finquist Berg november 10-én e heti óráira készült. Ahogy a Facebookon írta, az internetbiztonságról szeretne mesélni a 10 éveseknek. Ehhez pedig bizonyítani akarta, milyen gyorsan terjed egy olyan fotó, amelyet minden szűkítési lehetőség használata nélkül, a teljes nyilvánosság számára tölt fel valaki. Azt kérte, az emberek reagáljanak kedveléssel és megosztással a fotóra, és jelezzék, melyik országban élnek. Alább látható a bejegyzés:

Ha valaki nyomon tudja követni a záporozó hozzászólásokat, akkor láthatja, hogy a világ minden tájáról vannak jelentkezők.

Ida néni e heti órájából nem csak a norvég gyerekek tanulhatnak, de mindenki a világon, aki belefut a fényképébe. Talán még ő is meglepődik kísérlete sikerén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!