szerző:
hvg.hu

Egész télen a Margit körúti Lipóti bisztróban ebédelhet egy hajléktalan férfi a hely egyik törzsvásárlójának jóvoltából.

A nem mindennapi történetet a Facebookon osztották meg. Eszerint az ismeretlen jótékonykodó, a hely törzsvendége előre otthagyott 110 ezer forintot azzal, szeretné, ha abból mindennap ebédet adnának egy hajléktalannak fél éven keresztül.

A posztoló azt írta, először félt igent mondani, de aztán átgondolták a dolgot, és belementek. "Nem bántuk meg!  :)." A férfi két hete nap nap után ott eszik a bisztróban, mostanra megismerték a dolgozók. Megtudták, hogy 13 éve veszítette el a munkáját, s lett hajléktalan, és bár voltak mélypontjai, három éve már nem iszik, rendes, szimpatikus.

A bejegyzés szerzője szerint a történet egyik fontos tanulsága, hogy nem szabad csak azért elutasítani valakit, mert hajléktalan.

Tudom, hogy fontos neki az a kis dolog is, amit mi adunk, hogy nem az utcán kap ételt, hanem a bisztróban, ahol úgy érezheti, hogy ő is rendes tagja a közösségnek, hogy befogadják és emberként tekintenek rá."

Vajon lesz követője a kezdeményezésnek, akár adományozói, akár vendéglátói oldalon?

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!