szerző:
hvg.hu

A Grazia magazin sajnálja, hogy "nem tartotta magát magas szerkesztési sztenderdjeihez".

Lupita Nyong'o – aki, ahogy arról korábban hírt adtunk, a Weinstein-ügyben is markánsan megnyilvánult –, azon akadt ki pár napja, hogy a lap szerkesztői a megkérdezése nélkül markánsan változtattak az elkészített címlapfotókon.

"Ahogy már annyiszor világossá tettem a múltban, fontosnak tartom azt az örökséget amit magammal hozok, és annak ellenére, hogy úgy nőttem fel, hogy azt gondoltam, a fehér bőr és az egyenes, selymes haj a szépség sztendedje, már tudom hogy az én sötét bőröm és göndör hajam is gyönyörű. Azt, hogy egy magazin címlapján szerepelek, úgy kezeltem, mint lehetőséget, hogy más sötét bőrű, göndör hajú embereknek, főleg pedig a gyermekeinknek, megmutathassam, hogy ők is úgy gyönyörűek, ahogy vannak" – írta az Instagramon.

Most, azon túl, hogy a magazin - mely egyébként jelezte, semmilyen utasítást nem adott a fotósnak, hogy változtasson a képen - elnézést kért, megszólalt a fotós is, aki Photoshoppal változtatott az amerikai színésznő frizuráján.

An Le azt mondja, amit tett, azt nem a gyűlölet motiválta. Az ok az, írja, hogy érzéketlen volt azzal kapcsolatban, ahogyan a színes bőrű nőkkel bánnak a médiában.

"Volt rá időm, hogy szembenézzek a saját szerepemmel ebben az ügyben és rájöttem, hogy micsoda monumentális hibát követtem el. Szeretném kihasználni az alkalmat, hogy elnézést Nyong'o kisasszonytól és mindenkitől, akit megbántottam" - írja, "Én is emigráns vagyok, feladatom, hogy a sokszínűség bemutatásának szószólója legyek ebben az iparágban"

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!