szerző:
hvg.hu

A csoport a fővárosban, az "I love Astana" felirat előtt fotózkodott, mire megjelent a rendőrség.

Az ötlet az egyik Borat-filmből, a Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerikából jutott a hat cseh turista eszébe.

Csak rövid ideig élvezhették a zöld mankinit, ugyanis a rendőrség nem találta valami viccesnek az akciót. A turistákat bevitték az őrsre, majd egy fejenként 67 dolláros bírság fejében szabadon engedték őket.

A helyieket nagyon megosztotta az eset, néhány kommentelő azt írja, így is elég szörnyű, hogy az országot Borattal kötik össze, mások viszont jót mulattak a jelmezparádén, szerintük túl érzékenyek voltak a hatóság emberei.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!