Az INXS énekese, Michael Hutchence szállodai szobájának ajtókilincsére akasztotta fel magát. Halála pontos körülményei a mai napig tisztázatlanok.

1997-re az INXS csillaga némileg lejjebb áldozott, főként Amerikában. Sem az 1993-as Full Moon, Dirty Hearts, sem az 1997-es Elegantly Wasted nem teljesített a korábbi lemezek kommerciális szintjén.

Mindeközben az énekes magánélete is különféle kanyarokat vett: szakított Helena Christensen modellel, majd 1994-ben összejött azzal a Paula Yatesszel, aki ekkor még a korábbi Boomtown Rats-énekes, ekkor már egy ideje szólóelőadó, Live Aid-szervező Bob Geldof felesége volt. Yates és Geldof – akik a nyilvánosság előtt zajló, igen rosszízű csatát folytattak három gyermekük elhelyezéséért – 1996 májusban váltak el, júliusban pedig megszületett Hutchence és Yates közös gyermeke, Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence.

Miközben az INXS új lemezével turnézott, Yates azt tervezte, hogy közös gyermekükkel, valamint korábbi házasságából származó lányával meglátogatja Hutchence-t - aki zenekarával éppen Ausztráliában koncertezett. A volt férj jogi lépéseket helyezett kilátásba, hogy meggátolja az utazást.

Hutchence-t, aki egyébként ez idő tájt cím nélküli debütáló szólólemezén dolgozott, 1997. november 22-én a Sydney-i Ritz Carlton Hotel 524-es szobájában találták meg. 37 éves volt.

Akik utoljára látták, azt mondják, hajnalban Yates telefonjára várt, abban a reményben, hogy gyermeke anyja lányával és Yates lányaival végül elindul Londonból. Utolsó előtti kimenő hívása személyes menedzserének, Martha Troupnak ment: "Marth, kurvára elegem van". A nő visszahívta az énekest, aki már nem válaszolt.

Hutchence 9 óra 54-kor még felhívta volt barátnőjét, Michéle Bennett, aki szerint Hutchence sírt, ki volt bukva, és azt mondta neki, mindenképp találkozniuk kell. Mire Bennett odaért a szállodába, már senki nem válaszolt a kopogására. Az énekes holttestét 11.50-kor találta meg a hotel takarítónője a szobában, a kilincsre felakasztva, arccal az ajtónak. A rendőrségi jelentés szerint olyan erősen húzta meg az övét a nyakán, hogy a csat eltörött.

Hutchence-t november 27-én temették el Sydney-ben. Temetésén Nick Cave énekelte az Into My Arms című dalt (miközben azt kérték, a televíziós kamerákat kapcsolják ki). Hamvait 1998. január 22-én a sydney-i kikötőben szórták az óceánba.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!