szerző:
MTI

Egy halálos beteg nő utolsó kívánságát teljesítették a mentők az ausztráliai Queenslandben.

A Hervey Bay településen készült tengerparti képet, amelyen a nő kórházi ágya mellett egy mentős áll, a Facebookon osztotta meg a queenslandi mentőszolgálat. 

A szolgálat ügyeletese, Helen Donaldson szerint a mentősök egy helyi kórház pallatív osztályára szállították a pácienst, aki útközben azt mondta nekik, hogy a kórház helyett inkább a tengerparton szeretne lenni.

A mentősök ezért tettek egy kis kitérőt a város tengerpartjára, hogy teljesítsék a kérését. "Potyogtak a könnyek, és a páciens boldog volt" - idézte az ügyeletes posztját a BBC.

"Néha nem az orvosságokra, a képzettségre, a tudásra, hanem csak empátiára van szükség, hogy változtassunk" - tette hozzá.

A Facebook-bejegyzést szerdai megjelenése óta 14 ezren osztották meg. A történet a Twitterre is felkerült, ahol szintén sok pozitív visszajelzést kapott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!