A rendező-színész a rászorulóknak főző és ételt osztó Heti betevő javára rendezett kiállításon és művészeti árverésen tartott beszédet.

Alföldi megnyitójában arról beszélt, hogy miközben ebben az országban és ebben a városban "aránylag normálisan élhetünk, azért kell összejönnünk és mindenféle eseményt szervezni, hogy emberek ételt kapjanak", hozzátéve, hogy egy ilyen árverés bevétele nem "rendbe rakja" 3500 rászoruló életét, hanem csupán egyszeri étkezésüket biztosítja.

"Abszurdum az is, hogy ez a kezdeményezés, ez az alapítvány bizonyos helyeken nem oszthat ételt – tette hozzá Alföldi – mert zavarja azoknak a szemét, akik mélyen hisznek Istenben, mélyen hisznek a kereszténységben, és mélyen hisznek abban, hogy segítenünk kell embereknek."

Alföldi Róbert teljes megnyitóbeszéde itt tekinthető meg:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!