A rendező-színész a rászorulóknak főző és ételt osztó Heti betevő javára rendezett kiállításon és művészeti árverésen tartott beszédet.

Alföldi megnyitójában arról beszélt, hogy miközben ebben az országban és ebben a városban "aránylag normálisan élhetünk, azért kell összejönnünk és mindenféle eseményt szervezni, hogy emberek ételt kapjanak", hozzátéve, hogy egy ilyen árverés bevétele nem "rendbe rakja" 3500 rászoruló életét, hanem csupán egyszeri étkezésüket biztosítja.

"Abszurdum az is, hogy ez a kezdeményezés, ez az alapítvány bizonyos helyeken nem oszthat ételt – tette hozzá Alföldi – mert zavarja azoknak a szemét, akik mélyen hisznek Istenben, mélyen hisznek a kereszténységben, és mélyen hisznek abban, hogy segítenünk kell embereknek."

Alföldi Róbert teljes megnyitóbeszéde itt tekinthető meg:


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!