szerző:
hvg.hu

Madhja Prades indiai állam kormányában vajon mekkora válságot okoz, ha kiderül, hogy a boldogságminiszter gyilkos?

Januártól Madhja Prades indiai államnak van boldogságügyi minisztere. Egyetlen feladata, hogy biztosítsa az állam 70 millió lakosát. Nem egy könnyű feladat. Úgy meg végképp, ha a minisztert üldözi a rendőrség. Az 53 éves Lal Szingh Arja ugyanis a hatóság szerint gyilkosságot követett el 2009-ben, a politikai ellenfelének megöléséhez lehet köze.

A bhutáni "bruttó nemzeti boldogság" mintájára az indiai állam is saját boldogságindexet szándékozik bevezetni, hogy eltávolodjon a hagyományos közgazdasági mérőszámoktól. A boldogságért és az egymás iránti toleranciáért felelős miniszter kinevezésén túl a helyi kormány szociális programokat is ígért, így jóga- és meditációs tanfolyamokat, az időseknek ingyenes vallási zarándoklatokat. A kormányzati ígéret szerint pszichológusok mennek majd az emberek közé, hogy elmagyarázzák nekik, miként lehetnek boldogok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!