szerző:
hvg.hu

Madhja Prades indiai állam kormányában vajon mekkora válságot okoz, ha kiderül, hogy a boldogságminiszter gyilkos?

Januártól Madhja Prades indiai államnak van boldogságügyi minisztere. Egyetlen feladata, hogy biztosítsa az állam 70 millió lakosát. Nem egy könnyű feladat. Úgy meg végképp, ha a minisztert üldözi a rendőrség. Az 53 éves Lal Szingh Arja ugyanis a hatóság szerint gyilkosságot követett el 2009-ben, a politikai ellenfelének megöléséhez lehet köze.

A bhutáni "bruttó nemzeti boldogság" mintájára az indiai állam is saját boldogságindexet szándékozik bevezetni, hogy eltávolodjon a hagyományos közgazdasági mérőszámoktól. A boldogságért és az egymás iránti toleranciáért felelős miniszter kinevezésén túl a helyi kormány szociális programokat is ígért, így jóga- és meditációs tanfolyamokat, az időseknek ingyenes vallási zarándoklatokat. A kormányzati ígéret szerint pszichológusok mennek majd az emberek közé, hogy elmagyarázzák nekik, miként lehetnek boldogok.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!