szerző:
hvg.hu

A zaklatási botránysorozat miatt megbukó producer és a Wonder Womant alakító színésznő nevét is sokszor elvétettük.

A Babbel nyelvtanuló alkalmazás minden évben összeszedi azokat a szavakat, amelyek kiejtése a legtöbb gontot okozta az adott évben. Az amerikaiak számára nehézséget okozó szavak toplistáját már ki is adták, amelyen két híresség neve is ott szerepel.

A Babbel szerint ugyanis Harvey Weinstein nevét sokan Einsteinhez hasonlóan németes kiejtéssel használták, a helyes megoldás azonban az angolosabb "vájnsztín", hiszen maga a zaklatásokba belebukó producer is így használta saját nevét.

A másik tévesen emlegetett híresség 2017-ben Gal Gadot volt, a Wonder Woman, az év egyik blockbuster sikerfilmjének főszereplője volt. Gadot izraeli, így a vezetékneve végén ki kell ejteni a t betűt, a többször is elhangzó, helytelen, "gádó"-ként hangzó formával szemben.

Katja Wilde, a Babbel didaktikáért felelős szakértője szerint azonban fontos hozzátenni, hogy bárki szabadon kiválaszthatja, hogyan ejti saját nevét.

A többi helytelenül ejtett szót ebben a listában találja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!