szerző:
hvg.hu

3D nyomtatóval készült, és Kínában, a Sanghaj agglomerációjához tartozó Fenjingben található.

Az alkotás a kínai piac egyik meghatározó szereplőjének számító WinSun Construction Technologies munkája, írja a FreeDee blog.

Ugyanez a designnal és dekorációval is foglalkozó építőipari vállalat készítette el 2015-ben a világ akkor legmagasabbnak számító nyomtatott házát, ugyancsak Sanghajban. Később Dubajban és Szaud-Arábiában is részt vettek 3D-s projektekben.

2016-ban a Sanghajhoz közeli Yangshan hegyes részén környezetbarát házakat és nyilvános illemhelyet építettek. A természet ihlette mellékhelyiségekhez 3D nyomtatást használtak, a tetőket a botanikus kert páfrányfenyő-leveleiről mintázták. Az elemeket előre elkészítették, a helyszínen csak az azokat összeszerelő három munkásra és egy darura volt szükség. A szennyvíz-elvezető rendszert szintén printelték.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!