szerző:
hvg.hu

Tirol után most már a Bajor-Alpok is veszélyesek

"Fokozott lavinaveszély" - az ötös skála harmadik fokát jelentő figyelmeztetést adtak ki a bajor hatóságok az Alpok ottani lejtőire, különösen az allgäui, a werdenfelsi és a berchtesgadeni területekre. Bár a következő napokban javulhat a helyzet, egyelőre indokolt az óvatosság - figyelmeztetnek a bajorok.

Emlékezetes, hogy - mint arról beszámoltunk - az ausztriai Tiroli-Alpokban csütörtökön két sízőt sodort el egy százszor négyszáz méteres (!) kiterjedésű hógörgeteg. A 25 és 26 éves férfi elhagyta a biztosított síterepet. Mind a ketten az életükkel fizettek az óvatlanságukért.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Élet+Stílus

Ölt a lavina - extrém európai időjárás

Behavazott síközpont, árvizek: rendkívüli időjárási viszonyok okoznak nehézségeket Nyugat-Európa több országában - adta hírül az Euronews. A lavina Németországban és Ausztriában is emberéleteket követelt.