szerző:
hvg.hu

A Hortobágyi Madárkórházba naponta legalább egy elütött madár kerül.

Szárnyaszegett, sérült ragadozó madarakat ápolnak a Hortobágyi Madárkórházban, amelyeket mind autó ütött el - számolt be az RTL Klub Híradója.

A csatorna arról számolt be, hogy az elmúlt hetekben csaknem 30 szárnyast vittek be kisebb-nagyobb sérülésekkel, és naponta legalább egy balesetet szenvedett ragadozómadár kerül a kórházba.

Télen ezek a madarak ugyanis gyakran az út mellett keresnek élelmet, egereket és pockokat, így gyakran ütközhetnek autókkal. Az ütközés végzetes is lehet, de a kórházban ápolnak például töröttszárnyú karvalyt, vagy agyrázkódást szenvedett baglyot is.

A madárkórházban azt kérik, a sofőrök figyeljenek kicsit jobban és lassítsanak le, ha madarat látnak az út mentén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!