szerző:
hvg.hu

A Hortobágyi Madárkórházba naponta legalább egy elütött madár kerül.

Szárnyaszegett, sérült ragadozó madarakat ápolnak a Hortobágyi Madárkórházban, amelyeket mind autó ütött el - számolt be az RTL Klub Híradója.

A csatorna arról számolt be, hogy az elmúlt hetekben csaknem 30 szárnyast vittek be kisebb-nagyobb sérülésekkel, és naponta legalább egy balesetet szenvedett ragadozómadár kerül a kórházba.

Télen ezek a madarak ugyanis gyakran az út mellett keresnek élelmet, egereket és pockokat, így gyakran ütközhetnek autókkal. Az ütközés végzetes is lehet, de a kórházban ápolnak például töröttszárnyú karvalyt, vagy agyrázkódást szenvedett baglyot is.

A madárkórházban azt kérik, a sofőrök figyeljenek kicsit jobban és lassítsanak le, ha madarat látnak az út mentén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!