szerző:
hvg.hu

Az elnöknek mérlegre kellene állnia.

James Gunn ajánlatának az előzménye, hogy Trump orvosa a minap azt állította, hogy az elnök 190 és fél centiméter és 108 kilogramm (239 font), ami éppen egy fonttal kevesebb, mint az elhízottság kategóriájának határértéke.

Gunn, finom utalásféleképpen az Obama elnök amerikai állampolgárságát megkérdőjelező egykori birther kampányra a #girther hesteget adta az akciónak (girth = derékbőség).

A rendező azt mondja, ha az elnök hiteles orvosi kontroll mellett a mérlegre áll, Trump kedvenc alapítványának adja a pénzt. A kérdésre, hogy melyik lehet ez, Gunn azt mondta, hogy minden bizonnyal a Ku Klux Klan, de, mint hozzátette, nem kell aggódni, hogy a pénz s KKK-hoz jutna, mert "nincs olyan isten, hogy Trump 108 kiló volna, szóval nem kell aggódni emiatt".

Néhányan kérdőre vonták a filmest azzal, hogy az akció fat shaming, azaz az elnök gúnyolása azért, mert kövér. Erre Gunn azt mondta, hogy szó sincs gúnyolódásról, az ironikus akció sokkal inkább "a Trump és adminisztrációja által folyamatosan gyártott, koholt tényekről szól".

(via)