szerző:
hvg.hu

A rendező felhívta a figyelmet arra, hogy 25 éve már kivizsgálták nevelt lánya vádjait, és a hatóságok akkor arra jutottak, hogy nem igazak.

Az utóbbi időben ismét előkerült Woody Allen nevelt lányának, Dylan Farrow-nak a filmrendezővel szembeni vádja, miszerint kisgyerekként molesztálta őt.

Dylan Farrow – aki Mia Farrow örökbe fogadott lánya, majd Woody Allen is örökbe fogadta őt – azt állítja, hogy hétéves korában, még 1992-ben a connecticuti házukban negyedórára felügyelet nélkül maradt nevelőapjával, aki ekkor molesztálta őt.

A filmrendező csütörtökön közleményben reagált a vádakra, amelyben azt írja, amikor ez a vád először felmerült 25 évvel ezelőtt, akkor részletesen kivizsgálta egy kórház gyermekek szexuális bántalmazásával foglalkozó részlege, valamint New York állam gyermekjóléti szolgálata is, de mindkettő a hónapokig tartó vizsgálat során arra jutott egymástól függetlenül, hogy nem történt molesztálás.

Ehelyett arra jutottak, hogy valószínűleg egy sebezhető gyermeket a dühös anyja betanította egy történet elmondására egy durva szakítás során

– írja Allen, aki hozzáteszi, Mia Farrow-val közös másik örökbe fogadott gyermekük, az idősebb Moses azt is vallotta, hogy látta az anyjukat, ahogy arra tanítja Dylant, hogy az apjuk egy veszélyes szexuális ragadozó. "Úgy látszik, működött, és sajnos biztos vagyok benne, hogy Dylan tényleg el is hiszi amit mond."

A rendező azt írja, bár a Farrow-család a Time's Up mozgalmat most arra használja, hogy megismételje a korábban már hiteltelenné tett vádjait, ez még nem teszi igazabbá azokat, mint voltak a múltban. "Soha nem molesztáltam a lányomat – ahogy ezt minden vizsgálat ki is mutatta egy negyedszázaddal ezelőtt" – írja Woody Allen.

A rendező kapcsolatának Mia Farrow-val egyébként az vetett véget, hogy 1992-ben Farrow rájött arra, hogy Allennek kapcsolata van Farrow egy másik nevelt lányával, a Koreából örökbe fogadott és akkor 21 éves Soon-Yivel, aki egyébként tagadta, hogy Allen szexuálisan zaklatta volna. Soon-Yi és Woody Allen 1997-ben összeházasodtak, és azóta is együtt élnek, illetve két további gyereket fogadtak örökbe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!