szerző:
hvg.hu

Ugyan még majdnem egy hónap van hátra a szerelmesek napjáig, már rá is gerjedtek egy új csokoládéra, amit kifejezetten erre az ünnepre ajánl a forgalmazója.

Mindjárt az elején tisztázzuk, ha mi is ezzel az édességgel lepnénk meg életünk párját, el kell utaznunk érte Japánba. Ugyanis csak ott dobta piacra a Nestlé Japan a svájci Barry Callebaut által kikísérletezett rubinvörös (szerintünk ugyan inkább sötét rózsaszín...) csokoládéból kifejlesztett új KitKat-terméket. Persze semmiről sem késünk le, csak mától értékesítik.

©

A KitKat a japánok nagy kedvence, nem csoda, hogy az idei Valentin-napot is ezzel köszöntik. A Sublime Ruby nevű csoki Takagi Yasumasa leleménye, aki a szigetország egyik legnagyobb csokoládémestere. Mindössze 5000 darab készült belőle (400 jen/kb. 1000 forint egynek az ára), és igenis rózsaszín árnyalatú.

Takagi egyébként az elmúlt négy évben már megajándékozta az édesszájú japánokat málnás, narancsos, zöld tea, de még azuki babos, csilis, gyömbéres, édesburgonyás és szójaszósz ízesítésű KitKat csokival.

©

 Ha beszabadulnánk bármely japán kisboltba, ugyancsak elcsodálkoznánk, micsoda felhozatal van KitKatból.