szerző:
hvg.hu

Egy hónapig volt távol Logan Paul.

A tavaly év végén feltöltött (majd hamarosan törölt) videón a híres vlogger, Logan Paul társaival eredeti célja szerint Japán egyik elátkozott, közkedvelt öngyilkossági helyszínként emlegetett területét, az Aokigahara erdőt mutatta volna be. Ám a forgatás egy pontján egy holttestre bukkantak, amire a vlogger nem épp a megfelelő módon reagált. Előbb odaszólt társának, hogy mi van, te még nem láttál hullát?, majd elnevette magát.

A videó, amely letiltása előtt is többmilliós nézettséget produkált, rengeteg indulatot váltott ki, és óriási botrányt kavart, erről itt írtunk hosszabban.

A férfi most új videóval tért vissza, amiben többek között arról beszélt: nemrég halálközeli élményben volt része, amikor ejtőernyőzés közben nem nyílt ki az ernyője.

A hullás videóról azt mondja: hozott egy rossz döntést, amit rettenetesen megbánt, de nem felejti el emlékeztetni a rajongóit arról, hogy nem sokkal utána egy túlélő öngyilkossal, valamint prevenciós és rehabilitációval foglalkozó szakemberekkel készített videót.

A filmben ezen felül voltak lassúra és hosszúra vágott, zongorahangokkal aláfestett érzelmes képek, ölelések, a vlogger bevallotta, hogy hibát követett el, és ha ez sem lett volna elég, a kisfilm végén kiderült, hogy a vlogger 1 millió dollárt ajánlott fel különféle prevencióval foglalkozó szervezeteknek.

A Youtube egyébként kitette a vlogger csatornáját a Google Preferred kategóriából (az ebben a körben szereplő vloggerek – az összes videós felső 5 százaléka – csatornáinak kedvezőbb hirdetési feltételeket ajánl a cég), valamint nem szerepelhet a jövőben a Youtube Red nevű előfizetéses csatornáján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!