szerző:
hvg.hu

A Szerelem és A fehér szalag osztrák filmrendezője egy interjúban fejtette ki markáns véleményét a #MeToo mozgalomról.

Egy készülő tévésorozata kapcsán adott interjút az osztrák Kurier című lapnak Michael Haneke (A zongoratanárnő, A fehér szalag, Szerelem, Happy End) rendező és forgatókönyvíró. A kérdező újságíró nem ment el a  napjainkban az internetes közvéleményt egyik legerősebben megmozgató téma, a szexuális zaklatás és a #MeToo mozgalom mellett.

Haneke leszögezte, hogy természetesen a szexuális kényszerítés és a nemi erőszak is súlyos bűncselekmények, büntetendők, de szerinte a #MeToo mozgalom már inkább egy előítéleteken alapuló hisztériára hasonlít, amit gusztustalannak tart. Mint ahogy az Oscar-díjas rendező fogalmazott: „ez az új férfigyűlölő puritanizmus, ami a #MeToo mozgalom következtében ébredezik” aggasztja. Szerinte ez már az erotika mindenféle elutasításáról szól, és őt leginkább a középkori boszorkányüldözésekre emlékezteti.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!