szerző:
hvg.hu

Bemutatkozott a New York-i Fashion Weeken a magyar divattervező, Sándor Szandra márkája, a Nanushka. Az esemény teltházas volt.

A New York-i divathéten először mutatkozott be a Nanushka, és közel háromszáz ember tekintette meg a magyar márka legújabb, 2018-as őszi-téli kollekcióját. A brand közleménye szerint a divatipar krémje láthatta így Sándor Szandra ruháit, többek között az amerikai Vogue magazin szerkesztői, Lisa Aiken, a Net-a-Porter fashion directora és Flossie Saunders a londoni Times divatszerkesztője is ott voltak az eseményen.

©

A 2018-as őszi-téli kollekciót a keleti és nyugati kultúrák találkozása ihlette. A Távol-Kelet kultúráját a szatén, selyem, a vegán bőr anyagok, a piros színek és a gyöngyök idézik meg, míg a pöttyös minták inkább Párizst és a Belle Époque hatását, a farmer anyagok és a stilizált A-vonalak a nyugati kultúrát juttathatják az eszünkbe. A Golden Arrow névre keresztelt kollekció részét képezik a krokodilbőr hatású vegán bőr kezeslábasok és övtáskák is, a közlemény szerint ezekhez ihletet a posztszovjet berlini klubkultúrából merített a Nanushka.

©

A Nanushka 2016-ban állt újra növekedési pályára, amikor a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap befektetőként csatlakozott a magyar márkához. A nem auditált adatok szerint egy év alatt közel 2,5-szeresére nőtt a cég árbevétele, megközelítve a 770 millió forintot. Cikkünket a Nanushka jövőbeni terveiről erre találja.


©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!