szerző:
hvg.hu

A leszbikus nők például imádják ócsárolni a férfiakat – írja a lap.

Erős kritikák érték a napokban a Sinar Harian című lapot, pénteken ugyanis közzétettek egy listát, amiben összeszedték, miről lehet felismerni egy homoszexuális férfit és nőt.

Az aktivisták szerint a lista azontúl, hogy nevetséges, életeket sodorhat veszélybe. Egy malajziai vlogger, Arwind Kumar videóban mutatta meg a listát, amin az áll, hogy a homoszexuális férfiak szívesen viselnek arcszőrzetet, szűk és márkás ruhákat.

A leszbikus nők ezzel szemben szeretnek kézenfogva, vagy egymást ölelve sétálni, és imádják ócsárolni a férfiakat.

"Ha tényleg oktatni akarjátok a társadalmat, akkor vázoljátok fel az embereknek a pedofil, a molesztáló, a gyilkos és az emberrabló tulajdonságait, olyan emberekét, akik valóban veszélyeztetik mások életét" – üzente a vlogger a lapnak.

A homoszexualitás illegális Malajziában, börtönbüntetéssel vagy testi fenyítéssel büntethető. Tavaly márciusban A szépség és a szörnyeteg című film bemutatóját elhalasztották, mert nyíltan meleg karakter szerepelt benne, nyáron a maláj kormány pedig pénzzel ösztönözte a fiatalokat, hogy videókat készítsenek a homoszexualitás és a transzneműség megelőzésének segítésére.