szerző:
hvg.hu

A modell Gigi Hadidot a vékonysága miatt kezdték el támadni a Twitteren. Aztán elszégyellték magukat a bírálói.

Korunk egy legfelkapottabb modellje legutóbb a New York-i divathéten végezte a munkáját, a fellépése után pedig a közösségi médiában beindult a találgatás, hogy talán drogozik, mivel túlságosan is soványnak tűnt.

Hadid a Twitteren reagált a vádakra, és valószínűleg sikerült is befognia a bírálói száját. Elmondta ugyanis, hogy Hashimoto betegsége van, egy autoimmun betegség, amely a súlyingadozásaiért felelős.

A Hashimoto betegség egy meglehetősen gyakori pajzsmirigy probléma, az általános tünetei miatt viszont nehéz felismerni. A betegek gyakran szenvednek súlyingadozásoktól.

Hadid a Twitteren azt írta, hogy korábban túl nagy darabnak kiáltották ki, de valójában akkor épp a gyulladás és a puffadás tüneteit láthatták. Most épp soványnak tűnik, bár nem szeretne ennyire vékonynak lenni. Viszont a gyógyszerektől és a kezelésektől egészségesebbnek érzi magát. A modell végül azt kérte az emberektől, különösen a közösségi médiában véleményt nyilvánítóktól, hogy mutassanak több empátiát másokkal szemben, és legyenek tisztában azzal, hogy soha nem ismerhetik a teljes történetet.