szerző:
hvg.hu

Asha épp öt éve született.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben 2013. február 14-én látta meg a napvilágot Asha, Assam és Angele nászából. Az állatkert közleménye szerint az elefánt ebben a korban már nem számít borjúnak, de még növésben van, és még további esztendők választják el az ivarérettségtől.

Az ünnepelt különleges, kifejezetten az elefántok ízlése szerint elkészített tortát kapott. A "tésztáját" zabból, korpából és lisztből készített "tortalapok" alkották, a krém rétiszéna-szeletekből állt, magára a tortára pedig különféle zöldségeket és gyümölcsöket, többek között banánt és ananászt is tettek a gondozók ehető díszítés gyanánt. A tortán elhelyezett 5-ös szám kenyértésztából készült.

A finomságból jutott belőle a vele egy térben élő anyaállatnak, valamint a tavaly novemberben született kisöccsének, Arunnak is. Még a szomszéd kifutóban lakó apuka is kapott kóstolót.

Bálint napja, azaz Valentin-nap alkalmából az állatkertbe február 14-18. között 14 éven aluli gyerekek 100 forintos áron megváltható belépőjeggyel mehetnek be. A felnőttek, diákok és nyugdíjasok ebben az időszakban ketten egy jegy áráért léphetnek be.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.