szerző:
hvg.hu

Amerikai feltalálók megalkották a kis görgőkkel ellátott, egyébként veszélyesen bizonytalan sportcipők gépesített változatát. A Turbo Jetts névre keresztelt elektromos cipővel akár óránként 15 kilométeres sebességgel is lehet haladni.

A Razor nevű cég által tervezett cipő egyik felében 80 watt teljesítményű elektromos motor kapott helyet, s az újratölthető akkumulátor harminc percig képes hajtani a lábbelit és gazdáját, feltéve, ha az könnyebb nyolcvan kilogrammnál.  Az elektromos meghajtó – amely bármelyik cipőre felszerelhető – 130 dollárba kerül. 

A tervezők szerint a Turbo Jett nem veszélyes, néhány óra alatt meg lehet tanulni, hogyan lehet egyensúlyozni a cipő sarkán lévő görgőkkel. 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!