szerző:
hvg.hu

Márpedig úgy néz ki, hogy a Gibson nagy bajban van.

A 116 éve létező gitármárka – mely a nevét az alapító Orville Gibsonról kapta – félmilliárd dollár adósságot halmozott fel. Az 1902-ben alakult cég – melynek talán legemblematikusabb márkája, a Les Paul 1952-ben született – kétségbeesett kiárusításokkal próbál pénzt szerezni arra, hogy fizetni tudjon az egyre növekvő számú hitelezőnek, írja a globalgitar.hu.

A helyzet nem bonyolult: évek óta egyre kevesebb és kevesebb gitárt adnak el világszerte, ez pedig egyre nagyobb problémát jelent a piac szereplőinek. A zenei piac és a popkultúra átalakulóban van, számos cikk született az elmúlt években a rockzene térvesztéséről. A gitáreladások világszerte másfél millióról egymillióra csökkentek kevesebb mint egy évtized alatt. Úgy tűnik, pontosan ennyivel kevesebb fiatal számára létkérdés a rock and roll mágikus-misztikus fétistárgya, az elektromos gitár.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!