szerző:
T.S.

Két jelentős díjat is begyűjtött a Weissensee-ben rendezett nemzetközi BBQ-versenyen a székesfehérvári/velencei KGB BBQ csapata a múlt hétvégén. Az összetett versenyben bronzérmesek lettek, és ők találtattak a legígéretesebb újonc teamnek.

Mint arról előzetesen hírt adtunk, február 16-18. között került sor a Meat, Smoke & Beer Festival BBQ on Ice (Hús, füst és sör-BBQ a jégen) elnevezésű versenyre az osztrák gleccsertó jegén a Kansas City Barbeque Society (KCBS) védnökségével. A zamatosra sült húsok megszállottjait és ínyenceit ezúttal sem érte csalódás, az Európából és az USA-ból érkezett 18 csapat smokereiben fantasztikus marhaszegyek, sertésoldalasok, csirkék és pulled porkok készültek.

©

A KCBS osztrák versenynaptárában először szerepelt ilyesféle megmérettetés: a 99 méter mély tó 60 centisre hízott jegén "hibernálták a grillezést". Az extrém körülmények között is derekasan helyt állt a tavaly ősszel Tállyán magyar bajnokká, vagyis Grand Championná avanzsált KGB BBQ csapata.

©

Az ausztriai versenyen összesített eredményük alapján a dobogó harmadik helyén végeztek a belga BBQ+ és az amerikai White Squirrel BBQ csapatok mögött. De nemcsak ezzel a bronzéremmel tértek haza.

©

Weissensee-i szereplésüket értékelve Turanitz Gergely csapatkapitány a hvg.hu-nak elmondta: „Minden rendben működött, fel voltunk készülve az alapanyagok megfelelő melegen tartására. Csak saját magunkra nem gondoltunk igazán. Bokáig érő vízben húztuk le a versenyt, mivel a jég olvadt a smokerek alatt. A 3. helyezésünket mondhatnám parádésnak is, hiszen csak egy ponttal maradtunk le a 2. helyezett amerikaiaktól, míg a győztes belga csapat állva hagyta a mezőnyt. Ráadás számunkra, hogy az összetett 3. díj mellé Weissensee-ben megnyertük a Rookie of Competition díjat, mint a verseny legjobb újonc csapata. Nekünk ez volt a második nemzetközi versenyünk, sokat tanultunk belőle. Van még hová fejlődnünk, további sok sütés, tanulás és munka vár ránk. Nagyon örülünk, hogy vihetjük a nagyvilágba – így a közeljövőben az USA-ba – Magyarország jó hírét.”

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!