szerző:
hvg.hu

Az igazi önkéntes soha nem áll le: Irma 93 évesen utazott el Afrikába, hogy árváknak segítsen.

Az afrikai önkéntes munka általában a diákok, esetleg az új életcélokat kereső középkorúak terepe. Ezt az elképzelést rombolta porrá az a 93 éves olasz nagymama, aki néhány fotónak köszönhetően az internet sztárja lett. Irma ugyanis egy három hónapos misszióra Kenyába utazott a lányával, hogy egy árvaházban önkénteskedjen.

A nagymamáról készült két fotó, amint a kis piros bőröndjével és a botjával megérkezik a repülőtérre, hogy elinduljon Afrikába. A képek, és az ezeket kísérő szöveg nagyon gyorsan körbefutott a Facebookon. több tízezren lájkolták a posztot. A képet Irma unokája, Elisa Coltro tette ki a közösségi oldalra. „A nagymamám mindig is imádta az életet, és soha nem hagyott félbe semmit, az életét a családjának szentelte, és segített a körülötte élőknek. Számomra mindig is példakép volt” – mondta az unoka a La Repubblicának. Elisa máris a nagymamája nyomdokaiba lépett, és az elmúlt két évben szíriai menekülteknek segített Görögországban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!