szerző:
hvg.hu

Őzek grasszáltak egy skót város utcáin, miután a környéket teljesen belepte a hó.

Búcsúajándékként egész Európát behavazta a távozó tél. Fagyott és havazott Szardínián, Toszkánában, Horvátországban elakadt egy vonat, de az óceáni éghajlatú Nagy-Britanniában is komoly fennakadásokat okozott a hó.

A kontinenst igencsak meglepték a meglehetősen enyhe tél végére beköszönő mínuszok, láthatóan zavart okozott a rendszerben a csapadékkal érkező hideg. De nemcsak a közlekedésben és az emberek fejében okozott zavart, hanem úgy néz ki, az élővilág is megérezte a helyzet pikantériáját: Skóciában például a havas utcakép a parkoló autók közé, a városba csábította az őzeket.

A BBC Instagramján megosztott videón jól látszik, hogy a skót Dunkeld nevű településen hajnalban három őz is grasszált a hóesésben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!