szerző:
hvg.hu

Beépítettek egy alkalmazást, amellyel a lejátszási listánkon ki lehet egyenlíteni a férfi és a női előadók arányát.

A nemzetközi nőnap alkalmából a Spotify és a Smirnoff elindítottak egy közös alkalmazást, amellyel elvileg csökkenthető a férfi előadók túlsúlya a felhasználó lejátszási listáján. Az app méri, hogy hány százalékban hallgatunk az egyik és a másik nemtől zenéket, és amint részlehajlónak mutatkozik a zenei ízlésünk, az alkalmazással korrigálhatjuk azt – harangozta be az NME.

A fejlesztés azért lehet jó marketingfogás, mert a Spotify 2017-es évről készült statisztikáiból az derül ki, hogy a streaming szolgálató elég erősen mellőzi a női előadókat. Tavaly a Spotifyon legtöbbet hallgatott tíz album között egyetlen női előadó lemeze sem volt, és a tíz legtöbbet streamelt dalszám között is csak kettő mögött állt női művész.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!