szerző:
hvg.hu

A pornóoldalak népszerűsége sebezhetővé teszi a felhasználókat.

A pornográfia iránti élénk, és sokszor felelőtlen érdeklődés olyan veszélyes vírusokat szabadíthat a fogyasztók gépeire, amelyek súlyosan károsíthatják a megtakarításaikat és a személyes adataikat is. Egy új brit felmérés szerint tízből minden negyedik brit felnőtt naponta fogyaszt online pornót, és csaknem a harmaduk megtapasztalta azt is, hogy milyen megfertőződni egy digitális nemi betegséggel.

Az online pornó népszerűsége a kiberbűnözők célpontjává tette ezeket az oldalakat. Egyrészt nagyon sok felhasználót elérnek, másrészt ezek a felhasználók nagy eséllyel nem jelentik a fertőzést, mivel szégyellik azt, ahogyan a gépükre került. A hackerek többféle fegyvert is bevetnek a vírusoktól kezdve az úgynevezett clickjackingig, amikor eltérítik a kattintásokat, sokszor úgy, hogy a felhasználó észre sem veszi.

A Kaspersky ezer felnőttet vont be egy felmérésbe, amelyből kiderült, hogy a britek 41 százaléka néz pornót legalább egyszer egy nap, átlagosan 23 percig. Ez évente négy nap pornónézést jelent. Ugyanakkor a válaszadók 17 százaléka elismerte, hogy a családtagokra keni, ha megfertőződött a számítógépe.