szerző:
hvg.hu

Többször végignéztük, mert nem hittünk a szemünknek és a fülünknek. A miniszterelnök videóra vett nőnapi improvizációja meglehetősen szűkre szabja a kereteket, amelyek között a nők létezhetnek. Ami végtelenül szomorú így, a nők napján.

Azt eddig is tudtuk, hogy Orbán Viktor szerint a politika férfias hivatás, és azt is, hogy nőügyekkel nem foglalkozik. Ez alól nyilvánvalóan kivételt képez a nőnap, mert ilyenkor viszonylag olcsón, már néhány szál virággal be lehet gyűjteni a lájkokat. (És bár a lájkok korában élünk, azt azért megjegyezzük, hogy az a nőnap, amelyet Orbán Viktor ünnepelt, bent ragadt valamiféle Kádár-kori mocsárban, ami magyarázza, hogy némi szégyenérzetet érezhettünk, miközben néztük a gesztusait, és hallgattuk a mondatait.)

Nem mennénk bele a miniszterelnök, a kormánypárt és úgy általában a magyar politika viszonyába a nőkhöz. Ezúttal nem akarjuk lobogtatni a számokat, például azt, hogy a Fidesz egyéni jelölti listáján még Lászlóból is néggyel több van, mint nőből.

Arra a nagyjából két és fél percre szorítkozunk, amelyet a miniszterelnök a mai ünnep alkalmából megosztott a Facebookon, és ebből a performanszból kiindulva próbáljuk meg kideríteni, hogy mit gondolhat Orbán a nőkről.

E szerint:

  • a nőket bármilyen virág boldoggá teszi, az is, amelyik már egy ideje a vázában áll
  • a nőket legkönnyebben a konyhában lehet megtalálni, nyilván, mert ott a helyük
  • a nők szülnek, főznek, és közben legyenek erősek
  • ha szülnek, akkor a férfiaknak szülnek, Orbán Viktornak is szült öt gyönyörű gyereket a felesége
  • és egyébként is az életük értelme, hogy gondoskodnak a férfiakról
  • az már csak bónusz, hogy még dolgozhatnak is a gyereknevelés mellett – még ráadásul munkahelyük is van!
  • a nőknek csókolommal kell köszönni. Esetleg kezitcsókolommal
  • a nők feladata étel útján életben tartani a férfit, vagyis az úgynevezett jóltartás
  • a nőnap valójában csak arra jó, hogy néhány virágért cserébe a nők körülrajongják őt

Csak szólunk: ez az egész nem lesz kevésbé kínos, ha a virág átadása előtt még engedélyt is kér a virág átadására.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!