szerző:
MTI

Egy bírósági perben most az unokájának ítélték az egykori szektavezér maradványait.

Bizarr bírósági per folyt a tavaly novemberben elhunyt hírhedt bűnöző, Charles Manson holttestéért, amelyet a mostani ítélet értelmében az unokája, Jason Freeman kaphat meg. Freeman korábban azt mondta, elhamvaszttatja nagyapja holttestét, és szétszórja hamvait, hogy békében nyugodhasson.

Charles Manson holttestét a halála óta a bakersfieldi halottasház hűtőkamrájában őrizték.

Az állapotos Sharon Tate színésznő és további nyolc ember meggyilkolásában betöltött szerepéért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Manson egy bakersfieldi kórházban halt meg 83 éves korában. Manson holttestének kiadatásáért az unoka mellett egy magát Manson vér szerinti fiának valló férfi, Michael Brunner és Manson egy barátja, Michael Channels is keresetet nyújtott be a bíróságra.

Channels, aki gyűjtötte és árulta a Manson-relikviákat arra hivatkozott, hogy a szektavezér végakarata szerint jár el. Mint mondta, Manson hamvait akaratához híven egy sivatagban szórná szét. A bíróság szerint azonban a végrendelet nem felelt meg a hitelesség követelményeinek. 

Brunner anyja az úgynevezett Manson családnak nevezett szekta tagja volt. Brunner születési dokumentumaiban Mansont nevezték meg apaként. Az örökség iránti igényét azonban elvesztette, mivel anyai nagyszülei örökbe fogadták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!