szerző:
hvg.hu

A 66 éves Lynda Carter egy interjúban beszélt arról, hogy évekkel ezelőtt őt is szexuálisan zaklatták. Sőt, azt is elmondta, hogy a Wonder Woman forgatásán egy operatőr lyukon keresztül leskelődött utána az öltözőben.

A hetvenes évek második felében forgatott Wonder Woman tévésorozat egykori sztárja a Daily Beastnek adott interjújában beszélt arról, hogy neki is megvan a saját MeToo-története. Lynda Cartert évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatták, de most sem akarja elárulni zaklatója nevét. Mint fogalmazott, a férfi már megbűnhődött tettéért, igaz: szerinte az illető nem vezekelt eleget.

Carter azt is elmondta az egykori zaklatójáról, hogy a férfi több embert is meggyalázott, nem ő az egyetlen sértett. Eredetileg be akarta perelni a szóban forgó elkövetőt, de ettől a szándékától később elállt, gondolván, hogy ennyi idő után úgysem menne sokra vele. 

©

Felidézte a Wonder Woman forgatását is, amelyhez fűződnek kellemetlen élmények is. Az egyik opratőr ugyanis titokban egy lyukat fúrt a színésznő öltözőjének falába, és azon keresztül leste, ahogy Lynda Carter átöltözött. Amikor ez kitudódott, a operatőrt azonnal kirúgták, sőt az egész szakmából száműzték a férfit.

Carter kitért az interjúban arra is, hogy a férje igencsak meglepődve fogadta az egész MeToo mozgalmat. "Megkérdeztem őt, hogy meg van-e lepve a #MeToo-sztorik láttán. Igen, meg vagyok lepve, mondta. Kérdezd meg bármelyik nőt, ők nincsenek meglepődve. Ez megy évek óta, ezek nem újdonságok a számunkra, de újdongságok a számotokra. Nagyon régóta próbáltuk elmondani nektek (férfiaknak), de nem hallgattatok meg minket" – fogalmazott Carter.