szerző:
hvg.hu

Nem elérhető például néhány megfázás elleni gyógyszer, orrspray és szemcsepp.

Átmeneti hiány van 365 gyógyszer esetében, ez a készítmények egy százalékát érinti – írja a Világgazdaság az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adataira hivatkozva. Mint írják, az adatsor szerint összesen 443 olyan gyógyszer van, amit már hónapok vagy évek óta nem lehet kapni, de hatezer tétel szerepel a helyettesítési listán.

Az okok között üzleti döntés, hatóanyag-beszerzési probléma, kereskedelmi ok, valamint megszűnő forgalmazás szerepel.

Jelenleg hiánycikk a rotavírus elleni vakcinák egyike, de a gyermekeknek készült hepatitis B elleni vakcina is – ezeket az OGYÉI most egyedi importból szerzi be. A szezon után több megfázás elleni készítmény, szemcsepp, fájdalomcsillapító is hiányzik – írja a lap.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!