szerző:
hvg.hu

A lány karjait és azok mozgáskoordinációját segítik elő ezekkel az úgynevezett rehabilitációs robotokkal az RTL Híradó tudósítása szerint. Egy másik pedig Vanessza memóriáját fejleszti.

Tavaly júliusban szenvedett súlyos autóbalesetet Bulgáriában Burkus Vanessza. Két hétig tartották mélyaltatásban, mire hazaszállíthatták szülei. Sokáig az is kétséges volt, hogy magához tér-e – hangzott el a csütörtöki műsorban.

A hosszú hetekig tartó rehabilitáció után azonban nemcsak hogy felébredt, a mozgásában sem látszanak a súlyos baleset nyomai. Viszont hónapokon keresztül nem emlékezett a múltjára.

A 19 éves lány sokáig szülei állandó segítségére szorult emiatt, mert mire egyik napra megtanulta, mit hol és merre talál, a következő napra már elfelejtette. Azóta minden emléke visszatért, ezt maga a lány mondta a csütörtök esti adásban az RTL kamerái előtt.

Lengyel Dorottya gyógytornász szerint Vanessza sokkal önálóbb lett, a központban zajló foglalkozásokra is egyedül jár, sokat fejlődött. Utóbbit környezete is megerősítette, mint mondták, a lány egyre jobban van, folyamatosan erősödik. Azt azonban nem tudni, érzelmileg mikorra sikerül feldolgoznia a balesetet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!