szerző:
hvg.hu

A férfi fél év előzetes letartóztatás után most szabadlábon védekezhet.

Ha beszélhetett volna, akkor „nagyon durva dolgokról” számolt volna be a bíróságon – ezt mondta az egyk érintett a Blikknek, miután a vádott kérésére elmaradt a második tárgyalási nap a budapesti fociakadémia tanárának az ügyében. A vád szerint egy tanár több tizenéves fiút is zaklatott, sőt akadt, akivel szexuális kapcsolatot létesített.

A férfi két oktatási intézményben szedte áldozatait. A fociakadémia mellett egy gimnáziumnak két-két növendékét molesztálta a pedagógus. A áldozatok közül kettőnél állítólag aktus is történt.

A Blikk azt írja, a sértettek tanúja többek között az a tanárnő is, aki a vádlottal együtt dolgozott mindkét intézményben. Ő fogott gyanút, a fiúk neki panaszolták el a történteket, ezt követően indult meg az eljárás. A tanárt tavaly január 13-án, az ellene tett feljelentés másnapján elvitték a rendőrök, fél évet előzetes letartóztatásban töltött, június vége óta szabadlábon védekezik.

Az ügyészség decemberben emelt vádat a 41 éves pedagógus ellen, többrendbeli szexuális kényszerítés bűntette, kiskorú veszélyeztetése miatt. A maximális kiszabható büntetése 12 év börtön.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!