szerző:
hvg.hu

A péntek esti RTL Híradó végén Erős Antónia arról kérdezte Szellő Istvánt, kire voksol majd. Szellő erre azt mondta, arról nem beszélhet, hiszen híradós. Az RTL-es műsor előtt a Tv2 arcai Facebookon közzétett videóban jelentették ki, hogy Orbánra voksolnak.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az RTL Klub csütörtök esti híradójának végén Szellő István és Erős Antónia a választásról kezdett beszélgetni, ami az azt követő néhány másodperc történései alapján szinte biztos, hogy egy előre eltervezett húzás volt a Tv2 mai akciója miatt. Emléketes: az Andy Vajna kaszinóember tulajdonában álló csatorna műsorvezetői a nap folyamán egy videóban üzeneték meg, hogy Orbán Viktorra fognak voksolni vasárnap.

A videót a Facebookon tették közzé, és nem is véletlenül: ha ugyanis ilyesmit a csatornán keresztül adtak volna le, az komoly büntetéssel járhatott volna a vonatkozó médiatörvény miatt.

Ezután jött az RTL Híradó, melyben a műsor végén természetesen a két műsorvezető is szóba hozta a választásokat, de nem megfeledkezve a szakma legfontosabb és kikezdhetetlen normáiról. Az történt ugyanis, hogy Erős Antónia egyszer csak megkérdezte Szellőtől, kire voksol majd vasárnap, mire a műsorvezető azt mondta:

híradós vagyok, arról nem beszélhetek, roppant inkorrekt lenne.

Előtte pedig Erős Antónia mondta azt, valószínűleg ezzel is a Tv2-nek odaszúrva kicsit, hogy szereti a szabadságot és a biztonságot, és természetesen ő is elmegy szavazni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!