szerző:
hvg.hu

Egy nagy ámbráscetet találtak holtan a spanyol partoknál, a gyomrában 29 kiló műanyaggal.

29 kilogramm műanyagot szedtek ki a tudósok annak a nagy ámbráscetnek a gyomrából, amely még februárban sodródott partra Dél-Spanyolországban. A tízméteres hím cet boncolása során az El Valle Wildlife Recovery Center szakemberei műanyag zacskókat, egy üzemanyagkannát és rengeteg kötél- és hálódarabot találtak az állatban.

A teljes kivizsgálás során megállapították, hogy a cetnek azért kellett elpusztulnia, mert nem tudott megszabadulni a lenyelt műanyagtól. Az elzáródást okozott az emésztőrendszerében, és az emiatt fellépő fertőzés megölte. A sokkoló felfedezésben valójában semmi meglepő nincs, írja a Science Alert, hiszen minden évben több mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, aminek jó része végül a vízi állatok gyomrában köt ki.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!